Birth Alarm Mobile (GSM) compleet, geboortemelder

 • Geboortemelder die waarschuwt als een veulen geboren gaat worden
 • Birth Alarm voor paarden, met slaapstand (voorkomt valse meldingen bij liggende rustende merrie)
 • Kan zowel binnen als buiten gebruikt worden
 • Compleet met anti-rol singel
 • Het alarm kan zowel dichtbij als op afstand ontvangen worden
 • Uw mobiele telefoon is de ontvanger: het bereik is daardoor onbeperkt qua afstand
 • De Birth Alarm Mobile (GSM) waarschuwt u via uw GSM en kan via maximaal 2 verschillende telefoonnummers een alarm afgeven
 • Zeer eenvoudige installatie en bediening. Wordt geleverd exclusief prepaid SIM-kaart

€ 825,00 € 681,82
Product ID
12086

Gallagher Birth Alarm Mobile (GSM)

Veulen geboortemelder met slaapstand


Birth Alarm Mobile werkt volgens hetzelfde principe als de Classic. Nu is echter uw mobiele telefoon de ontvanger. Uw bereik is hiermee onbeperkt. U heeft hiervoor een prepaid SIM-kaart nodig.

Vanzelfsprekend moet u zich wel in een gebied bevinden waar uw mobiele telefoon bereik heeft.

Spannende tijden

Heeft u een drachtige merrie? Spannende tijden! Toch kunt u met een gerust hart gaan slapen. Want Birth Alarm waarschuwt u tijdig wanneer het zo ver is!

Al eeuwen is er een innige band tussen mensen en paarden. Die band is economisch én gevoelsmatig. Wie paarden fokt weet daar alles van. Vooral wanneer u één of meer drachtige merries heeft, breken er spannende tijden aan. Uw paard heeft behoefte aan een vertrouwde omgeving en aan rust. Tegelijkertijd wilt u bij het afveulenen zijn. Niets mag immers mis gaan. Het is echter moeilijk de geboorte van een bevalling exact te voorspellen. Een merrie kan de geboorte van een bevalling bijvoorbeeld uitstellen wanneer ze zich niet op haar gemak voelt. De Birth Alarm is dan de ideale oplossing. Een mooi voorbeeld van hoe techniek het leven van mens en dier veiliger en comfortabeler kan maken.

Hoe werkt Birth Alarm voor paarden?

Tijdens de weeën gaat een merrie volledig op haar flanken liggen. Dat is een typische houding voor het geboorteproces. In die zijdelingse houding kan ze de wee namelijk beter opvangen. Birth Alarm speelt hier op in. Het systeem bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender wordt bevestigd op een antirolsingel die op de schoft van het paard wordt geplaatst. Daar ondervindt het paard geen enkele hinder van. De ontvanger zet u neer op een plaats naar keuze. De zender registreert het moment waarop het paard in de typische bevallingshouding gaat liggen en geeft na 7,6 seconden alarm. Dan is het namelijk vrijwel zeker dat het om een wee gaat. Birth Alarm is al sinds 1990 zeer succesvol op de markt. En inmiddels zijn er tal van varianten ontwikkeld: de Classic, deMobile, de Mobile Premium en de Mobile Multiple.

Hoe werkt de Birth Alarm Mobile (GSM)? • De zender instellen

  De zender kan bevestigd worden aan de anti-rolsingel rond de schoft van de merrie. Dankzij onderstaande twee instellingen kan Birth Alarm in alle gevallen en zonder uitzondering het begin van de bevalling registreren en melden.

  De Birth Alarm Mobile kan op twee verschillende manieren werken, afhankelijk van het gedrag van de merrie.

 • Werking bij merries die niet volledig vlak slapen

  In de laatste fase van de dracht zal een merrie veelal niet meer volledig op haar zij gaan liggen als ze slaapt, want dat is de houding voor het bevallingsproces. Merries slapen dan gewoonlijk in een half liggende, zittende of zelfs staande houding.

  De bevalling is begonnen en tijdens de weeën ligt de merrie volledig op haar zij. De zender registreert deze houding en belt na 7,6 seconden naar de voorgeprogrammeerde nummers. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een wee minstens 7 seconden duurt.

  Werking bij merries die volledig vlak slapen

  Ongeveer 15% van de drachtige merries slaapt wel volledig op hun zij en vormt dus een uitzondering op de regel. Voor deze merries heeft Birth Alarm Mobile een speciale functie voorzien die het begin van de bevalling in alle gevallen waarneemt en registreert. Er kunnen zich twee situaties voordoen:

  1. De merrie ligt volledig op haar zij om te slapen. In dit geval zal het alarm niet afgaan (omdat de instelling voor volledig vlakslapende merries geactiveerd is). De zender registreert wel dat de merrie op haar zij ligt. Als de merrie na drie minuten nog altijd in deze houding ligt, registreert de Birth Alarm dat de merrie slaapt en wordt het systeem geneutraliseerd. Als de merrie na een half uur opstaat en daarna weer op haar zij gaat liggen, registreert het systeem die houding opnieuw gedurende drie minuten. De periode van drie minuten is niet toevallig gekozen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een wee bij een merrie nooit langer dan 2,5 minuten duurt, dus dat geeft een veiligheidsmarge van 30 seconden.

  2. De merrie ligt volledig plat op haar zij. Het alarm gaat niet af na 7,6 seconden omdat het systeem is ingesteld op volledig vlakslapende merries. De ontvanger registreert wel dat de merrie in deze houding ligt. Na de wee zal de merrie zich voorbereiden op de volgende wee. Dat doet ze door volledig uit die zijdelingse houding te komen. Als Birth Alarm die beweging registreert binnen een periode van drie minuten nadat de merrie is gaan liggen, wordt het alarm geactiveerd en belt de zender naar de voorgeprogrammeerde nummers.

  Een alarm ontvangen

  Als u een alarm ontvangt op uw GSM, deze oproep NIET beantwoorden (anders betaalt u voor de oproep). Bel vervolgens terug naar het nummer van de SIM-kaart in de zender. Als de telefoon twee keer is overgegaan, hangt u op. Uw Birth Alarm wordt teruggezet (naar stand-by modus) voor de volgende keer.

  Koliekmelder

  Birth Alarm Mobile (GSM) kan ook gebruikt worden als een meldingstoestel voor paarden die aan koliek lijden. De koliekinstelling is een standaardfunctie die ingesteld kan worden bij de Birth Alarm Mobile (GSM).

Meer informatie
Naam artikel Birth Alarm Mobile (GSM) compleet, geboortemelder
Verwachte levertijd indien voorradig enkele dagen
Verzendcode (VC) Franco NL+BE
Merk Birth Alarm
Staat Nieuw
Eenheid 1 stuk
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Birth Alarm Mobile (GSM) compleet, geboortemelder
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!