Gezondheid

Deze categorie valt onder speciale regelgeving ten aanzien van geneesmiddelen. Bij sommige artikelen vindt u daarom de vermelding VRIJ of URA en in welke landen deze (niet) door ons verkocht mogen worden. De Europese wetgeving kent namelijk 2 categorieën diergeneesmiddelen: POM (op recept van een dierenarts) en NON-POM (vrij verkrijgbaar zonder recept (VRIJ)) In Nederland is de POM-categorie ingedeeld in 3 subcategorieën: UDD, UDA en URA. Landbouwwinkel.nl heeft alle vergunningen voor het leveren van geneesmiddelen uit de categorieën URA en VRIJ:

VRIJ: Vrij verkrijgbaar zonder recept – Diergeneesmiddelen die vrij verhandelbaar zijn.
URA: Uitsluitend verkrijgbaar bij een dierenarts of op recept van een dierenarts bij een apotheek of leverancier met een vergunning (zoals Landbouwwinkel.nl).
Meer informatie? Klik op de link “Veelgestelde vragen” onderaan deze pagina.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-20 van 492

per pagina
 1. Voetbad 180 ltr, 200x85x15 cm
  Voetbad 180 ltr, 200x85x15 cm
  Waardering:
  87 % of 100
  € 272,25 € 225,00

  • Ontsmettingsbad voor koeien/geiten/schapen
  Lees verder
 2. Voetbad 86 liter
  Voetbad 86 liter
  € 254,10 € 210,00

  • Inhoud:                    86 liter
  • Afmeting (l×b×h):    3000 × 470 × 150 mm
  • Geschikt voor:         Geiten/Schapen
  • Voordeel:                  Extra hoge ribbels
  Lees verder
 3. Demotec Easy Bloc 4 behandelingen
  Demotec Easy Bloc 4 behandelingen
  € 48,28 € 44,29
  Gebruiksklare set Demotec Easy Bloc voor de behandeling/ontlasting van klauwen. Eenvoudige toepassing door kleefvrije pasta en zeer sterke hechting van klauw en klauwschoen. Volledige set bestaat uit; poeder met bijbehorende vloeistof, klauwschoentjes en roerbenodigdheden. De set bevat linkse en rechtse klauwschoentjes. Lees verder
 4. Technovit-2-Bond lijm
  Technovit-2-Bond lijm
  € 24,87 € 20,55
  • Technovit-2-Bond is een sneldrogende 2-componentenlijm welke aangebracht kan worden door middel van een doseerpistool.
  • Binnen enkele seconden bevestigt u houten blokjes onder gezonde hoeven om zieke hoeven na behandeling te ontlasten en de genezing te bevorderen.
  • Beweeg het klauwblok gedurende 10 tot 20 seconden niet. De dikte van de laag van de lijm tussen het stukje hout en de klauw moet ongeveer 5 mm zijn, zodat een stabiele verbinding ontstaat.
  • Na 2 tot 3 minuten (bij ongeveer 20°C) is de lijm uitgehard en kan de klauw weer worden belast.
  • Bij een lagere ruimtetemperatuur gaan de tijden omhoog, zodat het product voor het gebruik bijv. in warm water dient te worden verwarmd. Het stukje hout en de klauw kunnen met een warme lucht föhn voor zover nodig, worden verwarmd.
  • Bij stijgende ruimtetemperaturen worden de verwerkings- en uithardingstijd korter. Dit kan met koelen worden tegengegaan.
  • Wanneer het genezingsproces voorbij is, kan de lijm en het stukje hout met hiervoor geschikt gereedschap (tang, hamer) weer verwijderd worden. De gebruikte mengcanule kan na het gebruik op de canule blijven.
  • De lijm in de canule hardt uit en sluit op die manier de canule af. Bij een volgende toepassing moet een nieuwe mengtip worden gebruikt.
  • Bij het aandrukken van het stukje hout op de klauw niet te hard drukken, omdat de lijmlaag anders te dun wordt en er geen optimale lijmverbinding kan ontstaan.
  Lees verder
 5. Klauwverzorgingsbox Dutch Hoof Care
  Klauwverzorgingsbox Dutch Hoof Care
  € 5.868,50 € 4.850,00
  • Deze degelijke klauwverzorgingsbox is makkelijk in gebruik en gebouwd voor een zo ideaal mogelijk werkklimaat.
  • De box is ontwikkeld met ervaring uit de praktijk en beschikt over enkele unieke functies.
  • Standaard wordt de box geleverd met: - Degelijke zelfsluitende deur, naar voren en achteren te openen - De bediening van de deur kan aan beide zijden bevestigd worden - Opstaande rand om verschuiven van de voorpoten te voorkomen - Plastic ring ter voorkoming van slijtage van de touwen - Horizontale- en in hoogte verstelbare voorpootsteunen - Elektrische lier voor achterpoten - Brede buikband met 2 elektrische lieren - Ergonomischer omdat de koe hoger staat - Achterbeugel voor fixatie achterpoot - 2 hekken aan weerszijden box om koe te begeleiden - Veiligheidsschakelaar - Centrale noodstop - 5 elektromotoren DHC
  Lees verder
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-20 van 492

per pagina