Jakobskruiskruid onkruidvork met 120 cm D-steel

Waardering:
100 % of 100
  • Jacobskruidvork met 120 cm D-steel
  • Verwijdert het jacobskruiskruid met wortel en al
€ 34,50 € 28,51
Product ID
5560

Jakobskruiskruid onkruidvork

Onkruidsteker voor jacobskruiskruid. Deze jacobskruiskruid vork verwijdert het gevaarlijke onkruid met wortel en al

 


Het eten van meer dan 2% Jacobskruiskruid in het voer op drogestofbasis is dodelijk voor runderen, geiten en paarden (schapen zijn wel er goed tegen bestand). De dieren overlijden na enkele dagen ziek te zijn geweest. Opname van meer dan 1% droge stof/dag over een langere termijn veroorzaakt ernstige leverschade. De ziekteverschijnselen kunnen dan pas na enkele weken tot maanden optreden en leiden langzaam tot de dood van het dier. Onzeker is wat de langdurige opname van nog kleinere hoeveelheden per dag tot gevolg heeft (Bron: GD)

 

  • Jacobskruidvork met 120 cm D-steel
  • Let op, dit zijn stevige onkruidvorken, maar bij gebruik op zware gronden en ingedroogde klei is voorzichtigheid geboden om materiaalschade te voorkomen.

 

Jakobskruiskruid

Jakobskruiskruid is giftig voor mensen, koeien, paarden, schapen, etc. omdat het alkaloïden bevat. Als de plant opgegeten wordt tast het gif de lever aan, waarbij kleine bloedvaatjes verstopt raken.

Met hooi of kuilvoer kunnen dieren het giftige jakobskruiskruid opeten. Een grote hoeveelheid in één keer, maar ook het eten van kleine hoeveelheden over langere tijd kunnen leiden tot beschadiging van de lever en ernstige onomkeerbare ziekteverschijnselen.

Bij koeien kan het gif ook ernstige zonnebrand veroorzaken. Schapen eten de plant graag en zijn minder gevoelig, maar krijgen daarna vaak groeiproblemen.

 

Meer informatie
Naam artikel Jakobskruiskruid onkruidvork met 120 cm D-steel
Verwachte levertijd indien voorradig Enkele dagen
Verzendcode (VC) Pakket
Merk Atlas
Staat Nieuw
Eenheid 1 stuk
Gewicht (kg) 1.6
Materiaal metaal
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Jakobskruiskruid onkruidvork met 120 cm D-steel
Uw waardering
Kijk ook eens naar deze interessante artikelen