Luda.Fence afrasteringsalarm: schrikdraadalarm met app

 • Luda.Fence is een innovatief online schrikdraadbewakingssyteem voor elektrische afrasteringen
 • Tijdsbesparend en efficiënt toezicht op de weidegang van paarden, melkkoeien, vleesvee, schapen, etc..
 • Het alarmsysteem toont de spanning op de afrastering op je computer of via de My Luda Farm app op je mobiele telefoon
 • Helpt je om de dieren in de wei te houden, geeft zekerheid en tijdsbesparing op rastercontrole
 • Met Alarm+ (optie) is een waarschuwing mogelijk zodra het voltage op het schrikdraad plotseling zakt of wegvalt
 • Geschikt voor Android 4.1 of hoger, iOS 6 of hoger, of via de browser op je computer
 • Luda.Fence kan overal gebruikt worden waar een GSM verbinding mogelijk is (ingebouwde SIM-kaart)
€ 240,79 € 199,00
Product ID
16955

Luda.Fence afrasteringsalarm

Schrikdraadalarm met app voor mobiele telefoon


Vanaf nu kun je eenvoudig met je telefoon, het hele jaar rond en 24 uur per dag,  je elektrische afrastering controleren. Na vele jaren productontwikkeling is dit innovatieve afrasteringssysteem gereed voor inzet op de boerderij en manege. Dankzij deze slimme toepassing wordt het uitbreken van vee en paarden voorkomen. Het afrasteringsalarm heet Luda.Fence. Het helpt op een bedrijf van gemiddelde grootte op jaarbasis een arbeidsbesparing van maar liefst 50 uur te realiseren! De (lage) aanschafprijs is daarmee snel terugverdiend.
Luda.Fence

Luda.Fence bewaakt de elektrische afrastering dag en nacht! 

Luda.Fence is een monitoringssysteem voor elektrische afrasteringen. Luda.Fence kan jou met het optionele Alarm+ * bovendien meteen laten weten als schrikdraad breekt of op de grond ligt. Zo kun je meteen actie ondernemen en voorkomen dat de dieren ontsnappen. 

Met Luda.Fence bespaart een boerderij of manege elk jaar gemiddeld 50 uur per jaar, waarmee het een uitstekende investering is. Maar het allerbeste is nog dat het je gemoedsrust en zekerheid geeft. Met Alarm+ weet je namelijk dat de afrastering in orde is, zolang je geen alarm krijgt via de app op je smartphone. Luda.Fence stelt je meteen op de hoogte als het voltage in je elektrische afrastering wegvalt. 


Alarm+ (optie):

Met het optionele Alarm+ ontvang je meteen een alarmmelding als het voltage afzakt. Bovendien beschik je dan over een praktische grafiek met de spanningscurve. Aan de hand daarvan kun je inschatten, of de spanningsterugval wordt veroorzaakt door plotselinge regenval, door aangroei tegen afrastering, of door dieren.

Deze functie is samen met de andere Smart Farming toepassingen te gebruiken via de Luda Farm App.


Bekijk het gebruik ook in onderstaande video:Zo werkt het:

1. Luda.Fence kan op een willekeurige plaats in de elektrische afrastering worden aangesloten. De unit kan ca. 2 maanden gevoed worden met de meegeleverde oplaadbare accu. Ook is het mogelijk een permanente voeding aan te sluiten, op 220 Volt of 12 Volt. 

2. Het voltage wordt gemeten door de rode klem aan het schrikdraad, schrikkoord of schriklint aan te sluiten (+)  en de groene klem aan de grondpen (- = aarding).

3. Het voltage op de afrastering wordt naar My.Luda.Farm gestuurd, m.b.v. de ingebouwde SIM-kaart. Deze kiest voortdurend de provider met het sterkste signaal (signaalsterkte is operator-afhankelijk in jouw regio). Er moet dus wel een GSM signaal beschikbaar zijn in het gebied waar je de Luda.Fence plaatst.

4. Je kunt de status van je schrikdraad afrastering vanaf nu dus controleren met je mobiele telefoon (of internetbrowser). Je hoeft dus niet meer ter plaatse met een voltmeter de spanning te gaan testen. Met de optionele Alarm+ functie kun je bovendien gewaarschuwd worden als het voltage afzakt/wegvalt en geeft je de beschikking over het handige Fence Voltage Graph™.

Als de unit zich niet meldt gedurende 48 uur, of als het batterijniveau te laag is, krijg je automatisch een kennisgeving van My.Luda.Farm op je mobiele telefoon. Er zijn geen maandelijkse kosten voor het controleren van het meest recente voltage (update elke 48 uur). Voor extra functionaliteit is een optioneel abonnement op Alarm+ mogelijk. Een 30 dagen proefabonnement is inbegrepen bij de levering van Luda.Fence.


  

Alarm+ optie:

Spanningsval alarm: Informeert jou en je collega zodra het voltage op de afrastering zakt. Bespaar tijd, kosten en problemen, omdat je meteen weet als dieren het schrikdraad hebben beschadigd of wanneer aangroei stroom weg laat lekken. Fence Voltage Graph™ Dankzij deze grafiek zie je meteen als de spanning op je afrastering plotseling zakt (veroorzaakt door dieren) of wanneer dit juist langzaam gebeurt (door aangroei of regenval). Op basis hiervan kun je de juiste beslissing maken als je prioriteiten moet stellen in je drukke bedrijfsvoering van alledag. 


Extra kosten voor Alarm+ met Fence Voltage Graph™:

€ 60,- / jaar (€ 5,- / maand als je kiest voor een jaarabonnement) of € 10,-/ maand bij een maandabonnement.
30-dagen proefabonnement is inbegrepen bij de levering.
Inbegrepen bij de levering:

 • Luda.Fence "Fence Guard" schrikdraadalarm systeem
 • 220 V outdoor oplader
 • Grondpen (aarding)
 • 12 V outdoor oplader
 • Klem voor aansluiting op het schrikdraad
 • Aardklem
 • 3 jaar fabrieksgarantieVeelgevraagde vragen:

Vraag: Hoe vaak controleert het schrikdraadalarm de spanning op de afrastering?
Antwoord: 
Met Alarm+ (optie) controleert de unit de afrastering elke minuut, als er een constante voeding wordt gebruikt. Als de Luda.Fence op een batterij wordt gebruikt, controleert het toestel elke 10 minuten de spanning op de elektrische afrastering. Zonder Alarm+ wordt elke 48 uur de spanning van het schrikdraad gecontroleerd. 

Vraag Er is een slechte GSM dekking op de plek waar we de Luda.Fence willen gaan plaatsen. Zal het systeem toch goed functioneren?
Antwoord: Controleer allereerst of je een mobiel netwerk beschikbaar hebt op de plek waar je de Luda.Fence wilt gaan plaatsen. Indien mogelijk probeer je dit met verschillende telefoontoestellen met verschillende providers. Zo kun je testen of er een GSM provider is die goede ontvangst heeft ter plekke. Luda.Fence verbindt namelijk automatisch met de GSM provider met het sterkste signaal in de omgeving (operater-afhankelijk). Als er geen of heel slechte ontvangst is bij alle providers, zal het systeem niet goed werken. 

VraagHebben andere mensen toegang tot mijn Luda.Fence aftrasteringsalarm? Kan ik het met meerdere personen gebruiken?
AntwoordJa, als je gebruik maakt van de My.Luda.Farm app dan kun je beslissen welke collega's, medewerkers of familieleden je toegang geeft tot de Smart Farmings Apps op jouw boerderij.

Vraag: Met welke schrikdraadapparaten en schrikdraadsystemen werkt Luda.Fence?
AntwoordLuda.Fence is model onafhankelijk en werkt met alle bestaande merken schrikdraadapparaten op de markt (Koltec, Patura, Gallagher, Horizont, Ako, etc, etc...)

Vraag: Hoe lang werkt de batterij en word ik geïnformeerd als hij leeg raakt?
Antwoord: De levensduur van de batterij is ten minste 2 maanden onder normale omstandigheden. Als het batterijniveau van de schikdraadtest onder de 10% komt, krijg je automatisch een melding via de My.Luda.Farm app op je mobiele telefoon.


Specificaties:

 • Naam artikel: Luda.Fence
 • Serienummer: 1072
 • Communicatie: GSM 2G dual-band 900/1,800 MHz
 • Battery type (inbegrepen): Oplaadbare Li-ion batterij 18650, 3.7 V, 3,400 mAh (ca. 2 maanden levensduur op 1 lading)
 • AC adapter: 100–240 V AC 
 • Afrasteringssensor: 12 V DC, 1 A
 • IP class: IP65
 • Voltage range: 100–12,000 V
 • Voltage nauwkeurigheid: ±100 V
 • Joule: Maximum 15 joule
 • Bedrijfstemperatuur: –20ºC – +50ºC
 • Opslagtemperatuur: –40ºC – +50ºC
 • Systeemvereisten smartphone: Android 4.1 of hoger, iOS 6 of hoger, of via de browser op je computer (https://my.luda.farm).


Meer informatie
Naam artikel Luda.Fence afrasteringsalarm: schrikdraadalarm met app
Verwachte levertijd indien voorradig enkele werkdagen
Verzendcode (VC) Franco NL+BE
Merk Luda
Staat Nieuw
Lengte (cm) 27,5
Breedte (cm) 19,5
Hoogte (cm) 9,5
Eenheid 1 stuk
Gewicht (kg) 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Luda.Fence afrasteringsalarm: schrikdraadalarm met app
Uw waardering
Kijk ook eens naar deze interessante artikelen